I Have Windows XP All Devices R Working Fine But No Sound Comes From Speakers ??

@Ganesh44 (5547)
India
September 4, 2008 1:45am CST
Dear Friends Intel 1.8GHZ Dual Core 1 GB Ram Asus Intelchipset MotherBoard XP sp2 installed working fine. All devioces r installed well and show working fine in device manager. Still no sound comes from well connected working speakers..... Its a new system I can not ask vendor also as everything is working fine but sound is not there volume etc r fine...... Removed and reinstalled device drivers but no affect after that also ... Checked almost all things..... Pls help Thanks Ganesh
9 responses
@vijbas (369)
• India
5 Sep 08
i think ur sound card might not be installed properly. goto device manager and find it out. if u see a question mark or exclamatory mark then ur sound device is not installed properly. try to reinstall them. and then check it out. if this is ok check whether ur speaker connections are correct. finally test ur speakers. if the problem still exists u may better contact ur seller, there may be some internal problems
@Ganesh44 (5547)
• India
18 Sep 08
it started working automatically after 6 days Thanks for your response and such a nice information... Happy Mylotting Take Care Ganesh
@eirhon (52)
• Philippines
5 Sep 08
Maybe you did not restart the computer when the pc prompts you to restart after installation of drivers. Restart is needed in order for the configuration to take effect. I'm glad its working now for you.
@Ganesh44 (5547)
• India
6 Sep 08
no I have been removing and reinstalling driver restarting for 2 days one day I slept and wake up and they were working lol dont know the reason... Thanks Ganesh
@mirage108 (3403)
• United States
5 Sep 08
Check the connection from the computer to the speakers. Check the power on the speakers. Check to make sure the the speakers are turned on and the power light is lit Check to see if you might have accidently muted the sound. or the sound is completely turned down
@Ganesh44 (5547)
• India
6 Sep 08
thanks for response ... I had checked all I slept and when I wake up speakers were working lol I cant make out what was wrong lol Thanks Ganesh
@hichamov (507)
• Morocco
4 Sep 08
hello, i gona five you a good website to check your configuration and the devices which are not installed gona be detected, and they provide you a driver also ;) all for free , ma-config.com it's easy to use . Goodluck! note : if you get the name of your Sound card and you didn't found a driver listed, just drope me a message , i will give you a link to download it .
@Ganesh44 (5547)
• India
6 Sep 08
ohhh thanks a lot for such a nice website...infact my spakers automatically started working.....lol Thanks Ganesh
@r40402 (14)
• United States
4 Sep 08
you might need to reinstall your drivers or try another set of speakers
@Ganesh44 (5547)
• India
6 Sep 08
Thanks I tried all but it started working automatically...lol Thanks Ganesh
4 Sep 08
Hi Ganesh44, Maybe you have a fulty speakers but I cannot help you as I have no idea about these things. Tamara
@Ganesh44 (5547)
• India
4 Sep 08
Its great that you try things that are tough I can make out that you would be great problems solver Thanks Ganesh
4 Sep 08
Try this: 1: Disinstall the driver from the device manager 2: Turn computer off 3: Unplug the sound card from your motherboard 4: Turn your PC on 5: Turn PC off again 6: Plug in the soundcard 7: Restart the computer 8: Pray Once restarting the sistem should say: "Found new hardwere driver" and start the program to install the drivers. I hope it helps, good luck...
@Ganesh44 (5547)
• India
4 Sep 08
ohh thanks they started working automatically.....I can t make out what was wrong Thanks for support Ganesh
• Bahrain
4 Sep 08
The Problem might be in the motherboard, it happened to me before and i had to get a new one.
@Ganesh44 (5547)
• India
4 Sep 08
Yes thats last resort.....I have always seen some new settings comes with new technology that we dont know may be thats the problem.... Thanks Ganesh
• India
28 Sep 08
the problem is with your sound drivers if you did not get even when you made all necessary settings you better reinstall the sound drivers than also if you doesn't get the better format C drive once again and install XP once again.